Господарський суд міста Києва ухвалив стягнути з Івана Марчука кошти за оренду землі, відведену під майбутній музей, який місто пообіцяло йому збудувати, проте й досі не збудувало. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

В ухвалі суду зазначено, що Виставковий центр-музей художника Івана Марчука, якого ще не існує, з 2010 року не належним чином сплачує за оренду землі, на якій він має бути збудованим.

Сам художник звертався до Київради з проханням зменшити розмір орендної плати, проте цього так і не було зроблено. Суд визнав, що  погодження дозвільних документів, яке займає у нас в столиці надто багато часу, скрутне фінансове становище, зростання вартості робіт не дозволило художнику розпочати будівництво. Але від заборгованої орендної плати – а це 6 млн 3 тисячі і 656,66 грн. – Івана Марчука не звільнив.

нагадаємо, Іван Марчук у 2007 оці потрапив до міжнародного рейтингу “100 геніїв сучасності”, але й досі у столиці немає його музею. У січні цього року Подільський військкомат запропонував використати свої будівлі для Музею картин Івана Марчука.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Рада просить Президента дати Кузьмі Скрябіну звання народного артиста

Національний художній музей України відкрився після ремонту

Національний художній музей та інші: Мінкульт обіцяє відновити 100 культурних об’єктів