Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Facebook, що наступного року частиною національного проєкту “Велике будівництво” стане відновлення 100 культурних об’єктів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Вперше за 30 років незалежності ми реально зможемо відновити історико-культурну спадщину. Яка, подекуди, в критичному стані – занедбана й напівзруйнована. Та ці об’єкти є кодом нашої нації. Збереження їхньої автентичності і духу – наша відповідальність, наповнення новим змістом – наш обов’язок перед наступними поколіннями», – написав міністр.

За його словами,  відновлення пам’яток забезпечить сталий розвиток територій громад, прокладе нові туристичні маршрути. А самі пам’ятки стануть місцевими атракціями, наповняться новими сенсами.

Він розповів, що проєкт наразі готовий для розгляду міністерствами та буде презентований найближчим часом.

За словами міністра до переліку увійдуть об’єкти, які об’єднають всю країну. Наприклад, Національний художній музей в столиці.

В коментарях дописувачі зауважують, що на фото міністра пам’ятки, які в притомному стані, а відновлення в першу чергу потребують якраз інші, забуті владою пам’ятки. Та як приклад приводять “залишки Поморянського палацу” на Львівщині.

Нагадаємо, Київську фортецю на Печерську відремонтують та укріплять

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Пам`ятник княгині Ользі в центрі Києва мили зі шлангів (фото, відео)

На Печерську з`явиться пам`ятник українському письменнику-шістдесятнику, режисеру та актору