Національний Художній музей, який знаходиться у Києві на вул. Грушевського, тимчасово зупиняє свою роботу через обвал портику, передає Хрещатик.News із посиланням на допис у Facebook міністра культури Олександра Ткаченка.

За його словами, вже готуються документи для виділення коштів на ремонт з резерву Кабміну.

“Також звернемося з пропозиціями щодо фінансування ще декількох об’єктів, аби запобігти подібним випадкам. Ця ситуація вкотре підкреслює важливість старту проекту «Велика реставрація» для нашої країни”, – каже міністр.

Загальна сума проекту ремонтно-реставраційних робіт Національного Художнього Музею складає 68 млн грн. До кінця року необхідно виділити 30 млн грн. Серед першочергових робіт: ремонт портику, який руйнується, встановлення риштувань та скульптурна група «Аполлон і музи».

“Процедуру оформлення коштів запустимо вже з понеділка, 10 серпня. Залучимо весь потрібний ресурс, аби найближчим часом музей став знову відкритим для відвідувачів”, – уточнив Ткаченко.

Нагадаємо, що музей Марчука можуть створити за кошти міста, якщо картини передадуть до Держфонду. Також  київський Музей води відкрився після карантину (відео).

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також: 

Відео з веселковим прапором над Батьківщиною-мати – фейк: Музей

В столиці дозволили відкрити музеї, кінотеатри та басейни