Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на інтерв’ю голови Міносвіти України Ганни Новосад.

Міністерка наголошує на неправильному підході при нарахуванні заробітної платні вчителям, тому вважає це однією з ключових змін. За її словами, зміни будуть стосуватися надбавок, які потрібно суттєво скоротити, але натомість збільшиться оклад.

Ганна Новосад повідомила, що частина надбавок не буде усунута взагалі, а перейде в оклад вчителя, як, наприклад, надбавка за престижність праці. “Завжди проблема є з престижністю. З держбюджету ми платимо 25% за престижність, а гранична її межа – це 30%. І дуже часто на місцях платять тільки 5%. Хоча ми їм дали 25%. А все, що зекономили на вчителях, місцева влада направляє на матеріальні поліпшення чи інші потреби. Вони важливі, але все-таки це кошти на зарплату.” – зазначила Ганна Новосад в інтерв’ю “Українській правді”.

Міністерка запевняє, що зробить все можливе аби вивести заробітну платню вчителя на належний рівень. Закликає не боятися змін, адже наприклад, уніфікування надбавок робиться для того, щоб вберегти вчителя від маніпуляцій із нарахуваннями, які може чинити місцева влада.

Наразі “Закон про середню освіту” суттєво не вплине на обсяг заробітної платні працівників освітньої сфери, Ганна Новосад заявила, що в ньому залишилася стара концепція, з окладом і надбавками. Але МОН вирішило розробити окрему концепцію реформи, яка стосується заробітної плати вчителів. Підготувати її планують до кінця квітня 2020 року.

Нагадаємо, На зарплату в 36 тисяч я не зможу утримувати дитину: Новосад

Читайте також:

Новосад пояснила, яким чином купила квартиру в столиці

Нова Українська Школа: чому реформа освіти виявилася провальною та хто в цьому винен?