Як заявив Денис Шмигаль в інтерв’ю РБК-Україна, короновірус змінив світ. І сподіватись на те, що по зняттю карантинних обмежень інфекція кудись подінеться, не треба. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«ВООЗ передбачає, і ми з цим погоджуємося, що наступні два роки ми будемо жити в умовах протистояння цій хворобі і збереження життя та здоров’я наших людей. Тому тут не має бути ілюзій, що в травні місяці закінчився карантин і ми всі вийшли і все забули», – заявив Прем’єр-міністра.

Тому, на думку Шмигаля, всі ми повинні дотримуватись певних правил поведінки як у побуті, так і у громадських місцях і надалі: носити маски, проводити дезінфекції, дотримуватись дистанції з людьми і так далі.

«Світ змінився. І сумнівів ні в кого нема, що ми будемо жити в нових умовах. Ми всі маємо дотримуватись масочного режиму, дотримуватись певних правил дезінфекції, ми всі маємо дотримуватись соціальної дистанції, певних правил поведінки транспорті, в громадських місцях, в магазинах, і так далі. Тобто, це ціла низка речей, з якими ми маємо навчитись жити щоденно. Так як, наприклад, ми чистимо зуби кожного дня, ми маємо навчитись жити з цим. За розрахунками Всесвітньої організації охорони здоров’я, щонайменше, наступних два роки», – сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що в країнах, де начебто здолали коронавірус, сьогодні фіксуються нові спалахи хвороби. Тому не треба плекати ілюзії, що в травні все закінчиться, а необхідно вчитись жити в нових реаліях.

«Всі країни, які успішно здолали перший пік захворюваності, сьогодні стоять на порозі наступних піків, в тому числі в Китаї є повторні хвилі. І в інших країнах, які ніби першу хвилю пройшли і ніби вже її здолали, сьогодні вже спостерігають за початком другої хвилі захворюваності. Тому ілюзії, що Україні вдалося втримати першу хвилю і все в порядку, немає. Потрібно вчитися жити в нових умовах», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, МОЗ просить подовжити карантин до 12 травня, але з пом’якшеннями (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Кличко розповів, коли в Києві почнуть послаблювати карантин

Столична влада розробляє план виходу з карантину після Великодня