Мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Україна-24» про те, що влада столиці розробляє програму поступового виходу з режиму суворих обмежень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Кличко наголосив, що ситуація залежить від кількості хворих після Великодня.

«Втілення цього плану напряму залежатиме від того, якою буде кількість хворих після Великодня. Наше головне завдання – не допустити спалаху захворювання. І ми робимо все можливе, аби зупинити розповсюдження вірусу», – сказав мер Києва.

Віталій Кличко пояснив, що якщо кількість хворих через тиждень після Великодніх свят піде на спад, можна буде розглядати питання про послаблення карантину в Києві. Якщо ж кількість інфікованих буде зростати – обмеження посилять.

Також Віталій Кличко прокоментував інформацію кількох ЗМІ про те, що пік захворюваності в столиці очікують на 24 квітня.

За словами мера, епідеміологи не можуть чітко відповісти на це запитання, головне – дотримуватись карантинних правил.

«Я спілкувався з багатьма епідеміологами, у тому числі і з директором відомого в світі інституту імені Роберта Коха. І я просив прорахувати, коли Україна та, зокрема, Київ може досягти піку захворюваності. Так от, він сказав, що в нього немає відповіді на це питання. І наголосив, що головне, на його думку, ми зможемо пройти так званий пік розповсюдження хвороби без колапсу медичної системи, якщо будемо дотримуватися запроваджених правил», – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Степанов повідомив, коли зменшать карантинні обмеження (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Геращенко пояснив, навіщо під час карантину носити з собою паспорт

Пільговий період оплати за комунпослуги триватиме до кінця карантину: Кличко