Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко пояснив, навіщо потрібно під час карантину носити з собою паспорт. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на інтерв’ю Геращенка виданню “Цензор.нет”.

Чиновник роз’яснив, що документ, який посвідчує особу потрібно носити, аби патруль зміг перевірити в базі даних, чи не повинні ви знаходитись на самоізоляції чи обсервації. відсутність паспорта не є підставою для штрафу, проте на з’ясування особи може бути витрачений час.

“Зараз прикордонники кожного дня передають тисячі заяв громадян, що перетнули кордон України, про їх зобов’язання сидіти вдома 14 днів. У планшети поліцейських ця інформація завантажується в електронному вигляді, щоб правоохоронці могли перевірити”, – розповідає заступник голови МВС.

Якщо у людини немає документів, правоохоронці просять зв’язатися з рідними, аби ті скинули фото документів на смартфон. Проте за відсутність паспорта вони не можуть виписати штраф.

Нагадаємо, з 6 квітня Уряд заборонив прогулянки в парках та обмежив пересування громадян містом: виходити на вулицю можна в масці, з паспортом та не більш ніж у двох.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Степанов повідомив, коли зменшать карантинні обмеження (відео)

Києво-Печерську лавру закрили на карантин: Кличко

Пільговий період оплати за комунпослуги триватиме до кінця карантину: Кличко