Як заявив Степанов в ефірі телеканалу “Україна 24”, місцеві виробники до цього готові: є відповідні потужності та спеціалісти. Про повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу МОЗ.

“Ми маємо створити своє виробництво вакцин. Наша країна повинна мати повністю своє забезпечення вакцинами. Це шлях не швидкий. Це неможливо зробити за пів року, але наші виробники готові до цього приступити. Принаймні три виробники, з якими ми розмовляли, які мають відповідні потужності. Я кажу про ті вакцини, якими ми користуємося постійно: проти дифтерії, правця, кору. Це питання нашої біобезпеки. Як показує COVID-19, нам необхідно мати власне виробництво. Навіть якщо на першому етапі це буде дорожче”, сказав Максим Степанов.

За словами міністра, Україна долучилася до глобальної ініціативи COVAX, яка створила альянс щодо доступу до вакцини проти коронавірусу різних країн світу (вакцини проти COVID-19, які зараз проходять клінічні випробування у світі).

“Ми займаємося цим 5 місяців, починаючи з травня. Нам підтвердили, що коли з’явиться вакцина від коронавірусу, ми можемо розраховувати на 8 мільйонів доз щодо цієї ініціативи. Паралельно МОЗ веде перемовини також з такими світовими компаніями, як Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac”, — повідомив Максим Степанов.

Нагадаємо, в Україні жоден регіон не готовий до послаблення карантину

Читайте також:

Недружній крок: Білорусь вручила українському послу ноту протесту через Указ Зеленського

Грабіж України єврейським кланом Вови Зеленського: біля Офісу Президента розгорнули плакат

Скандальне фото обіду Зеленського та Єрмака на Донбасі: військовим не дали їжі (фото)