В пресслужбі поліції Києва розповіли, що до правоохоронців із офіційним листом звернувся виконавчий директор Об’єднаної єврейської общини України, який повідомив, що 14 жовтня біля будівлі Офісу Президента України невідомі розгорнули банер із антисемітськими висловлюваннями. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News.

Наразі столичні правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння цього правопорушення.

Хуліганам загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.

«За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України, це – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. Передбачене покарання – до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого», – йдеться в повідомленні.

В Telegram-каналі Об’єднаної єврейської общини України повідомляють, що вчора, 14 жовтня, біля Офісу Президента разгорнули плакат, на якому було написано: “Українці! Святкуємо річницю окупації та пограбування України Дніпровським єврейським кланом Вови Зеленського”.

“Об’єднана єврейська громада України заявляє, що це є антисемітизмом: приписування євреям відповідальності за реальні чи надумані проступки окремих єврейських індивідуумів або груп, або за дії, вчинені неєвреями.

Також ми вважаємо це розпалюванням міжнаціональної ворожнечі і порушенням 161 статті КК України (розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності) і звертаємося з заявою в правоохоронні органи”, – йдеться в повідомленні в Телеграмі ОЄОУ.

Нагадаємо, соцмережі обурило фото обіду Зеленського та Єрмака на Донбасі, де військовим не дали їжу (фото)

Читайте також:

Недружній крок: Білорусь вручила українському послу ноту протесту через Указ Зеленського

Синоптики розповіли, чи чекати українцям на сніг цієї зими