Уряд запроваджує систему електронних лікарняних. Із квітня українці зможуть оформити лікарняний онлайн — більше не потрібно виписувати їх на паперових бланках та зайвий раз йти до поліклініки. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Telegram-канал прем’єр міністра України Олексія Гончарука.

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська на своїй сторінці у Facebook написала, що зроблено ще один крок до запровадження в Україні електронних лікарняних.

«Сьогодні на засіданні Уряду здійснено ще один крок до запровадження в Україні електронних лікарняних, а саме прийнято рішення, яке передбачає автоматизацію процесів, та дає можливість відслідкувати весь процес оформлення лікарняного», – написала Міністр.

Вона зазначила, що таким чином фактично знищуються корупційні та шахрайські схеми, через які лікарняний можна було просто купити, а реально відслідкувати хто і за що його видав – було нереально.

Юлія Соколовська пояснила у чому суть ініціативи.

По-перше, з 1 квітня кожен лікар, який видає лікарняний повинен буде підписати документ своїм цифровим підписом в електронній системі, а паперові бланки з часом відійдуть у минуле.

По-друге, інформація через реєстр в Пенсійному Фонді (ПФУ) буде автоматично передана у Фонд соціального страхування (ФСС) – в установі одразу знатимуть, що людина захворіла і повинна отримати компенсацію – оскільки є платником єдиного соціального внеску, а також передаватиметься роботодавцю, який через кабінет страхувальника на Веб-порталі ПФУ побачить, що його працівник оформив тимчасову непрацездатність.

«Ідентифікація лікарів у веб-сервісі проводитиметься на підставі переданих МОЗ до ПФУ відомостей про заклади охорони здоров’я та фізичних осіб-підприємців, які мають ліцензію на провадження медичної практики.

У свою чергу, інформація у МОЗ накопичуватиметься на підставі даних Національної служби охорони здоров’я про укладені договори із закладами охорони здоров’я», – додала Міністр.

Нагадаємо,  Все, що треба знати про коронавірус: Уряд створив вебсторінку з актуальною інформацією

Читайте також:

Міряти температуру, щоб виявити коронавірус, неефективно: ВООЗ

В Україні офіційно підтвердили перший випадок коронавірусу: МОЗ (відео)

Популярні новини зараз

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який жорстко побив охоронця супермаркету через зауваження

Затриманого 21 листопада божевільного, що кидався на перехожих з ножем, судитимуть за серію розбійних нападів

МКІП ініціював виключення пам’ятників Пушкіну та Щорсу з реєстру пам’яток, щоб розпочати демонтаж

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще