“Російські танки, які штурмують міста українського Донбасу, які пробують наступати на українські Харків, Миколаїв, Запоріжжя, мають бути зупинені й спалені або вигнані з території незалежної України. Щоб вони ніколи більше не змогли прийти ані в Прагу, ані в Остраву, ані у Брно, ані у Плзень, ані в Карлові Вари, ані в будь-яке інше місто нашого континенту. Саме в Україні й саме зараз відбувається битва за майбутнє Європи”, — сказав президент України під час звернення до обох палат парламенту Чехії, повідомляє Суспільне.

Він нагадав, що російські військові чітко усвідомлюють, що воюють саме проти європейських цінностей, проти того, що “будь-який вільний народ Європи, який розділяє спільні європейські цінності, може стати частиною європейського об’єднання”.

“А отже, посилювати європейське об’єднання й сказати “так” Україні – це також оборона у цій війні. Це буде ще один історичний прояв того сенсу, який міститься у словах: ми – з вами, будьте з нами”, — зазначив він.

Зеленський наголосив на необхідності погодити сьомий пакет санкцій, а також на озброєнні.

“Сучасну й достатньо потужну зброю, фінансову допомогу й фундаментальну ціннісну підтримку, яка нарешті виб’є з рук Росії її головну ідеологічну зброю, а саме — твердження, ніби Європа не здатна до реального об’єднання й ніби Україна не потрібна Європі”, — заявив глава держави.