Темпи глобального потепління в окремих частинах України проявляються по різному. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Урядовий кур’єр.

Достовірну інформацію щодо того, як глобальне потепління впливає на міста можна отримати лише з підсумків спостережень метеорологічних станцій державної гідрометеорологічної служби.

скріншот

Згідно 30-річним спостереженням за температурними показниками в різних містах України можна зробити висновки, що найбільше за останнє 30-річчя потеплішало в Чернігові та Києві — на 1,6°С, а найменше — в Ужгороді — на 0,9°С.

«Щодо опадів картина дуже строката, однак загалом їхня кількість зменшилась, а якщо враховувати збільшення випаровування через зростання температури повітря, то дефіцит зволоження України зростає. Темпи глобального потепління в нашій країні загалом швидші, ніж у світі. Всесвітня метеорологічна організація вважає потепління за 30 років близьким 1°С», – зазначив
Олександр Косовець, директор Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, член вченої ради Українського географічного товариства

Нагадаємо, на вихідних до Києва знов повернеться спека

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В червні Київ бив температурні та дощові рекорди: спостереження обсерваторії

Київ б`є рекорди: в повітрі _- спека, у Дніпрі +20