Про підвищення тарифів, водопостачання для киян та стягування боргів повідомили у сюжеті Сніданку з 1+1, інформує сайт Хрещатик.news.

Директор аналітичного центру Інститут міста Олександр Сергієнко розповів, що відтепер договір і закон передбачають, що можуть обмежувати або зовсім відключати від водопостачання, водовідведення і всіх інших послуг.

Як повідомили у Київводоканалі, стягувати борги з киян почнуть колектори.

“Товариство змушене звертатись до послуг професійних організацій для збільшення ефективності своєї роботи”, – наголосили у Київводоканалі.

Як підтвердили “Сніданку” в пресслужбі Київводоканалу, незабаром служба почне співпрацювати з колекторами через велику заборгованість за комунпослуги мешканців міста.

“Станом на 1 квітня 2020 року заборгованість населення міста Києва перед товариством за спожиті послуги з централізованого постачання та відведення води становить 566 мільйонів 180 тисяч гривень”, – зазначається у відповіді.

Зазначається, що 80% боргу винна лише одна десята споживачів. Саме заради них передусім і укладає угоду з колекторами Київводоканал :

“Відповідні дії буде застосовано лише до так званих злісних неплатників, чий борг перед Товариством перевищує 1000 гривень або які не здійснювали оплати за спожиті послуги понад один рік”.

Тих, хто не платив за воді під час карантину, обіцяють не чіпати.

“Крім того, правила гри для колекторів в Україні дуже розмиті. Водночас незабаром колектори можуть змінитись до невпізнаваності. Від 1 липня набуде чинності закон, згідно з яким контролювати роботу колекторів почне НБУ. У планах Нацбанку ліцензувати всі такі компанії і ввести для них норми поведінки. Регулятор передбачає, що загроза втратити ліцензію змусить компанії дотримуватися “принципу доброчесності”, зокрема стосовно клієнтів”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, тарифи за холодну воду в Києві планують підвищити.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

У столиці стався напад на військового ЗСУ

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Прикриваючи собою побратимів — на Луганщині героїчно загинув військовий з Броварів

Показати ще

В Києві не дозволять підвищувати тарифи на холодну воду: КМДА

Кияни заборгували за комунальні послуги 6 млрд гривень