З 29 жовтня по 4 листопада у столиці зафіксували перевищення гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин в повітрі. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

За даними обсерваторії найбільш забруднені проща і проспект Перемоги, Бессарабська площа, вулиці Інженера Бородіна і Каунаська, Оболонський проспект.

Спеціалісті обсерваторії наголосили, що метеорологічні умови у Києві в найближчі дні не сприятимуть накопиченню шкідливих домішок у атмосфері.

“За даними стаціонарних постів спостережень Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського з 29 жовтня по 4 листопада 2019 року у повітрі Києва відмічено перевищення гранично допустимих концентрацій за середньодобовим вмістом:

  • завислих речовин – у 1,2-1,3 раза на проспекті Перемоги (поблизу метро «Святошин») та Бессарабській площі;
  • діоксиду сірки – у 2,9-3,1 раза на площах Перемоги і Бессарабській, проспекті Перемоги, вулиці Олександра Довженка; у 1,6-2,6 раза – на усіх інших постах міста, за виключенням проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчика обсерваторії), де середньодобовий вміст не перевищував рівень ГДКс.д.;
  • діоксиду азоту – у 4,2-4,9 раза – на вулицях Інженера Бородіна, Каунаській, проспекті Перемоги; у 3,2-3,8 раза на площах Деміївській, Бессарабській, Перемоги та Оболонському проспекті; у 2,1-2,8 раза – на усіх інших постах спостережень, крім проспекту Науки, де перевищень не спостерігалось.
  • формальдегіду – у 2,0-2,4 раза – на усіх постах міста, крім проспекту Науки, де перевищень не спостерігалось.

Всього на 15-ти стаціонарних постах обсерваторії, де проводились щоденні спостереження за забрудненням атмосферного повітря міста, з 29 жовтня по 4 листопада 2019 року було проаналізовано 1503 проби повітря.

Порівняно з попереднім тижнем спостерігалось деяке зниження середньодобових концентрацій оксиду вуглецю, діоксиду азоту та формальдегіду, вміст інших забруднювальних речовин у повітрі майже не змінився.

Враховуючи прогнози Українського гідрометцентру на найближчі дні у Києві метеорологічні умови не сприятимуть накопиченню шкідливих домішок у атмосфері”, – повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Нагадаємо, вимірювання забруднення повітря в Україні проведуть незалежні лабораторії

Читайте також:

Якість повітря в Києві погіршилася через пожежі на торфовищах

У Києві забруднення повітря перевищило норму

КМДА нагадує: за спалене листя загрожує штраф