Мінекоенерго проведе спільні вимірювання забруднення повітря із незалежними лабораторіями. Про це йшлося на екстреній нараді між Міністром Міністерства енергетики та захисту довкілля України, представниками Гідрометцентру, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної геофізичної обсерваторії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

«За даними від Гідромедцентру концентрації оксиду вуглецю в період з 15 по 21 жовтня 2019 р. в атмосферному повітрі більшості міст України залишались у своїх звичних параметрах, тобто у тих значеннях, які для них властиві. Але це не означає що повітря в українських містах чисте. Переважно джерелом забруднюючих речовин в містах України є автомобільний транспорт, в великих промислових містах – викиди підприємств.

Стан повітря в Україні в межах, притаманних на цю пору року в порівнянні з попередніми роками. Тобто підстав для хвилювання про значні додаткові джерела забруднення повітря немає. Проте, було зафіксовано перевищення викидів по деяких забруднюючих речовинах в усіх промислових містах України, таких як Маріуполь, Дніпро, Кам’янське, Запоріжжя тощо», – йдеться в повідомленні.

За результатами екстреної наради вирішено:

– привести українські показники до європейського формату, аби мати змогу порівнювати якість повітря в Україні та інших країнах;

– провести спільні вимірювання забруднення повітря із незалежними лабораторіями;

– розробити план по модернізації системи моніторингу та переведення його в онлайн режим.

Нагадаємо, через сильні тумани декілька діб в аеропортах України затримують рейси.

Читайте також:

Якість повітря в Києві погіршилася через пожежі на торфовищах

Осіннє похолодання змінить тепла зима: Укргідрометцентр