Гімнастичну школу Дерюгіних вперше за 63 роки виселяють з Жовтневого палацу. Про це йдеться у зверненні «Школи гімнастики Дерюгіних» в Іnstagram, інформує сайт Хрещатик.news.

Близько 100 гімнасток та їхні тренери не мають іншого виходу, крім як проводити тренування на вулиці.

особисто звернулася до президента Зеленському та меру Києва Віталію Кличку з проханням звернути увагу на ситуацію, що склалася і допомогти її вирішити.

«Альбіна Дерюгіна завжди була першою у всьому і зараз вона першою публічно стає на захист легендарної “Школи Дерюгіних”. Починаючи з 1957 року головний офіс та спортивний зал школи розташований у Жовтневому палаці. Зараз вперше за 63 роки ми опинилися у ситуації, коли “Школу Дерюгіних” буквально виселяють із Жовтневого палацу.

Всесвітньо відома школа, яка виховала не одну олімпійську чемпіонку, залишається без основної бази для тренувань. Це ставить під загрозу підготовку спортсменів найвищого рівня. Близько 100 гімнасток та їхні тренери не мають іншого виходу, крім як проводити тренування на вулиці», – сказано у зверненні.

У зверненні також зазначили, що член виконавчого комітету НОК України, тренер Альбіна Миколаївна Дерюгіна особисто звертається до Президента України та міського голови Києва Віталій Кличка з проханням звернути увагу на ситуацію і допомогти з її вирішенням.

В пресслужбі школи додали, що нещодавно отримали лист від керівництва Жовтневого палацу про аварійний стан будівлі, на підставі чого школі відмовили у продовженні оренди приміщення.

«Звертаємо особливу увагу на те, що приміщення “Школи Дерюгіних” єдине у Жовтневому палаці було укріплене металевими стяжками. Незважаючи на це, основна частина всього комплексу Жовтневого палацу продовжує працювати і там уже анонсуються концерти, а закривають лише “Школу Дерюгіних”. Будівля належить Федерації профспілок України. Тому ми звертаємося також до керівництва профспілок», – йдеться в повідомленні.

В адміністрації школи перелічили прохання:

• укласти довгостроковий договір оренди між Федерацією профспілок України та ДЮСШ Дерюгіних;
• терміново локалізувати аварійно небезпечну ділянку;
• спільно із КМДА та за участю керівництва Школи пропрацювати можливості для проведення ремонтних робіт уже в цьому році.

«Для нас Жовтневий палац – це більше, ніж просто місце для тренувань. Це символ художньої гімнастики України. Це тисячі історій юних спортсменок. Це місце, де запалюються спортивні зірки», – зазначили в адміністрації школи.

View this post on Instagram

Друзі! Останні декілька років ви не чули жодного виступу чи інтерв'ю нашої дорогої Альбіни Миколаївни. Сьогодні Герой України, засновниця української школи художної гімнастики вимушена перервати своє мовчання. ⠀ Альбіна Дерюгіна завжди була першою у всьому і зараз вона першою публічно стає на захист легендарної "Школи Дерюгіних". Починаючи з 1957 року головний офіс та спортивний зал школи розташований у Жовтневому палаці. Зараз вперше за 63 роки ми опинилися у ситуації, коли "Школу Дерюгіних" буквально виселяють із Жовтневого палацу. ⠀ Всесвітньо відома школа, яка виховала не одну олімпійську чемпіонку, залишається без основної бази для тренувань. Це ставить під загрозу підготовку спортсменів найвищого рівня. Близько 100 гімнасток та їхні тренери не мають іншого виходу, крім як проводити тренування на вулиці. ⠀ Альбіна Миколаївна особисто звертається до Президента України та міського голови Києва з проханням звернути увагу на ситуацію і допомогти з її вирішенням. ⠀ Нещодавно ми отримали лист від керівництва Жовтневого палацу про аварійний стан будівлі, на підставі чого школі відмовили у продовженні оренди приміщення. Звертаємо особливу увагу на те, що приміщення "Школи Дерюгіних" єдине у Жовтневому палаці було укріплене металевими стяжками. Незважаючи на це, основна частина всього комплексу Жовтневого палацу продовжує працювати і там уже анонсуються концерти, а закривають лише "Школу Дерюгіних". Будівля належить Федерації профспілок України. Тому ми звертаємося також до керівництва профспілок. ⠀ Наші прохання: – укласти довгостроковий договір оренди між Федерацією профспілок України та ДЮСШ Дерюгіних; – терміново локалізувати аварійно небезпечну ділянку; – спільно із КМДА та за участю керівництва Школи пропрацювати можливості для проведення ремонтних робіт уже в цьому році. ⠀ Для нас Жовтневий палац – це більше, ніж просто місце для тренувань. Це символ художньої гімнастики України. Це тисячі історій юних спортсменок. Це місце, де запалюються спортивні зірки. ⠀ З повагою, колектив та адміністрація "Школи Дерюгіних". ⠀ #savederiuginaschool #deriuginaschool

A post shared by Школа гімнастики Дерюгіних (@deriuginaschool.ua) on May 27, 2020 at 9:23pm PDT

Нагадаємо,   аеропорт Київ на межі краху

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

На станції столичного метро померла людина

Коли у столичних школах дзвенітиме останній дзвоник?

Ректора КНУ ім. Т.Шевченка підозрюють у розкраданні коштів — створено петицію з вимогою звільнити та притягнути до відповідальності

Показати ще

Укркінохроника просить захистити її від рейдерства з боку Ткаченка

Скандальна забудова на Поштовій площі: в конфлікт втрутилась міська влада (відео)