Про це повідомляє РБК-Україна, передає Хрещатик.News.

Колектив держпідприємства “Українська студія хронікально-документальних фільмів ” звернувся до президента Володимира Зеленського с проханням захистити його від рейдерського захвату, в якому вони звинувачують Олександра Ткаченка, голову комітету Верховної Ради з питань інформаційної політики.

Представники підприємства у зверненні зазначають, що комітет ВР і міністерство інформаційної політики звинувачують керівництво “Укркінохроніки” в недбальстві, доведенні підприємства до банкрутства і неналежному зберіганні кіноархіва, що є неправдою. На сьогоднішній день всі борги підприємства погашені. А голова комітету з питань інформаційної політики Олександр Ткаченко маніпулює фактами і ігнорує документи, намагаючись організувати рейдерське захоплення.

“Ці дії Ткаченко пов’язані з його приватними інтересами у сфері кіновиробництва. Ткаченко є фактичним власником ЗАТ “Одеська кіностудія”, яка під його керівництвом не знімає взагалі, ні за державні гроші, ні за гроші власника”, – наголошує директор ДП “Укркінохроніка” Аліна Хорошилова.

За інформацією ЗМІ, лист-звернення підписали представники “Асоціації фотохудожників України”, “Києва Мистецького”, “Історичного Києва”, “Стародавнього Києва”.

Нагадаємо, вчора спецназ ДБР вибив двері до музею Івана Гончара, намагаючись знайти Порошенка та картини з його сімейного фонду.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Кіно просто неба: в Києві на Арт-заводі Платформа відкрився автокінотеатр

Я впевнена, що українці вийдуть з кризи сильнішими: Кіра Рудик про партію Голос, карантин, кризу та роль жінок у політиці