За систематичні побори з торговців стихійного ринку у Києві затримали працівника відділу з питань благоустрою Дніпровської районної державної адміністрації.

 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура, а також доповнює столична поліція.

Згідно з матеріалами слідства, головний спеціаліст відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища однієї з столичних РДА організував та впровадив злочинну схему отримання незаконної вигоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрадання 104 млн грн на будівництві Подільського мосту – столична прокуратура повідомила про підозру ще трьом учасникам схеми

— За не перешкоджання стихійній торгівлі з продажу фруктів та овочів посадовець вимагав у підприємця щомісячний платіж у сумі 15 000 гривень. У разі ж відмови від надання грошових коштів підприємця попередили про демонтаж його торгівельних точок. В одному випадку у нього також вилучили продукцію та повернули її після отримання коштів. У межах слідства правоохоронці задокументували декілька епізодів одержання посадовцем неправомірної вигоди через посередника. Під час одержання чергового траншу посадовця та його довірену особу затримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зґвалтував та вдарив ножем – затримано рецидивіста, який вже провів за ґратами майже 32 роки

У поліції так коментують вищезазначений епізод:
— Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Києва за оперативного супроводження працівників Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури задокументували протиправну діяльність посадовця Дніпровської районної державної адміністрації м. Києва та його подільника, які займалась систематичним хабарництвом.

У ході досудового розслідування встановлено, що 32-річний держслужбовець у змові із 41-річним іноземцем вимагали та отримали 30 000 гривень від підприємця за невтручання у його господарську діяльність, тобто безперешкодну торгівлю на стихійному ринку. Зловмисник пообіцяв підприємцю не перешкоджати його роботі в обмін на щомісячний платіж15 000 гривень, а у разі відмови платити данину залякував проблемами із законом та демонтажем палаток з продажу овочів та фруктів.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупційний суд ув’язнив ексначальника відділу прокуратури Київської області

Зловмисників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ними чергової суми грошей. Учасникам злочинної схеми готується повідомлення про підозру за скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 ККУ – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Популярні новини зараз

Назавжди 30. На фронті загинув військовий із Київщини Іван Будник

Співробітнику УДО, через дії якого загинув підліток на фунікулері в Києві, загрожує довічне ув'язнення

На Київщині ⁠зафіксовано падіння уламків в 4 районах області — КОВА

Київрада цього тижня вирішуватиме, чи стане Залужний Почесним громадянином Києва

Показати ще

До відома, Київська прокуратура повідомляє, що посадові особи вказаного підрозділу РДА упродовж травня-червня вже тричі були викриті прокуратурою на одержанні неправомірної вигоди.

— У межах іншого кримінального провадження повідомлено про підозру начальнику вказаного відділу за фактом одержання неправомірної вигоди за «дозвіл» на здійснення стихійної торгівлі, виконувачу обов’язків начальника відділу – за «дозвіл» на функціонування СТО, а також головному спеціалісту даного відділу – за «дозвіл» на розміщення кав’ярні. Дії службовців кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України.

Дав «дозвіл» на СТО: Київська прокуратура повідомила про підозру посадовцю  РДА - Главком

Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли про те, що у Києві судитимуть активіста, який наклеїв на авто ООН напис “непотрібні”.