Уряд 8 квітня підтримав проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за самовільне випалювання рослинності або її залишків». Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Урядовий портал.

Як наголосив Міністр юстиції України Денис Малюська, випалювання сухої трави – одне з важливих питань на сьогодні.

«На сьогодні випалювання рослинності та її залишків залишається однією із найбільш актуальних екологічних проблем для довкілля та здоров’я людини. Паління сухостоїв забруднює повітря, а розведені навмання багаття призводять до неконтрольованих масштабних пожеж і значних збитків. У зв’язку з цим ми ініціювали питання щодо розробки законопроекту з посилення адміністративної відповідальності за самовільне випалювання рослинності», – пояснив Міністр юстиції України Денис Малюська.

За словами міністра, існуючі розміри штрафів, передбачені статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення неефективні та потребують зміни.

Так, пропонується встановити штрафи від 50 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 120 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Як повідомив Міністр юстиції, проектом Закону пропонується внести зміни до статті 77-1 Кодексу та збільшити розмір санкцій за самовільне випалювання рослинності або її залишків, а саме: від п’ятдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від ста двадцяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду передбачено накладення штрафу на громадян від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від однієї тисячі до тисячі п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, через підпали трави та сміття в Києві та області за добу сталось більше 60 пожеж.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Дарницькому районі масштабна пожежа: в гідрантах немає води

З висоти польоту: знищена пожежами величезна територія лісів під Києвом (відео)

В лісах Чорнобиля знов пожежа: через пориви вітру вогонь перекинувся на 35 га (відео)

Вогонь знищив 5 га лісу: затримали винуватця масштабної пожежі в Чорнобилі (відео)

Популярні новини зараз

На станції столичного метро померла людина

У столиці п’яний водій вантажівки протаранив АЗС

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Жінка в одному з підвалів Києва відшукала змію у відрі, однак рятувальники, що приїхали на місце дуже здивувались знахідці

Показати ще