Таке рішення було прийняте на засіданні Кабміну. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Урядовий портал.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що Уряд впроваджує програми задля захисту громадян під час обмежувальних заходів в країні.

«Уряд розуміє відповідальність та робить все, щоб обмежувальні заходи якнайменше вдарили по гаманцях громадян та економіці України. Ми, зокрема, забезпечили всі умови для зменшення ціни на газ, прийнявши рішення про зменшення оптової ціни на газ на 14%. Очікуємо відповідні рішення на місцях. Сьогодні ми збільшуємо субсидії на оплату комунальних послуг та спрощуємо порядок надання. В середньому збільшення субсидій для українських родин складатиме орієнтовно 300 грн», – зазначив  Денис Шмигаль.

За його словами, механізм має запрацювати після ухвалення Верховною Радою закону про Стабілізаційний Фонд.

Зазначається, що для отримання субсидії громадянам, які втратили роботу в період дії обмежувальних заходів, потрібно стати на облік по безробіттю в службі зайнятості. Субсидії надаватимуться на підставі відповідних заяв та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку.

«При цьому для розрахунку житлової субсидії враховується розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування отриманої заробітної плати», – йдеться в повідомленні.

За рішенням Уряду заборонено на період обмежувальних заходів припинення надання житлових субсидій. Крім того, призначатимуть житлову субсидію на наступний період усім домогосподарствам, які отримували її в опалювальному періоді 2019-2020 років, без відповідних звернень громадян.

Зазначається, що на період обмежувальних заходів розрахунок житлових субсидій проводитиметься з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів у зв’язку зі збільшенням вимушеним перебуванням дома і збільшенням споживання електроенергії, природним газом, гарячою водою тощо.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що базовий відсоток плати за комунальні послуги не збільшуватиметься із 1 травня.

«У нас є базовий відсоток плати за комунальні послуги – 15 %. Це так, як сьогодні нараховується субсидія. Але з 1 травня планувалось встановлення 20%. Пропонуємо залишити 15 %, оскільки ми перепризначаємо всім субсидії, а також для того, щоб не втратити соціальну спрямованість», – сказала Марина Лазебна.

Нагадаємо, Уряд розширив перелік дозволених видів діяльності: що може працювати, а що – ні під час карантину

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Стало відомо, де реалізують проєкт "Ветеранський курінь" на Київщині

Києво-Могилянська академія знову не пустила інспекторів на будмайданчик і отримала штраф

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

У Києві знайшли тіло людини під ЖК "Славутич", що загинула внаслідок падіння з будинку

Показати ще

Шмигаль заперечив, що VIP-палати в Олександрівці готувалися за наказом Уряду

Уряд ввів режим надзвичайної ситуації по всій Україні: що це означає