Після успішно проведених випробувань у Туреччині ракет KUZGUN для безпілотників Bayraktar TB2 в Україні зацікавилися придбанням подібних боєприпасів, що позиціонуються як авіабомби.

Про це пише “Новий Формат”.

Причиною цього є той факт, що вже протестовані боєприпаси KUZGUN-SS здатні вражати цілі на дистанціях до 40 кілометрів, у той час як версії KUZGUN-TJ здатні робити це на дистанціях до 180 кілометрів.

На сьогоднішній день у Туреччині розроблено три типи боєприпасів KUZGUN – KUZGUN-SS, KUZGUN-KY та KUZGUN-TJ. На даний момент успішні випробування пройшли лише дві версії даного озброєння, у зв’язку з чим Україна і зацікавилася в отриманні таких авіабомб, що планують. У той же час, поки що про постачання подібного озброєння в інші країни жодних відомостей немає, однак, навіть при дальності поразки цілей до 40 кілометрів, боєприпаси KUZGUN можуть бути вкрай серйозною загрозою для рашистів.

На сьогоднішній день гранична дальність ураження дронів Bayraktar TB2 становить лише 15 кілометрів, з чим може впоратися практично будь-яка система протиповітряної оборони, за винятком засобів ППО надмалої дальності.