У службовому кабінеті заступниці генпрокурора Анжели Стрижевської знайшли встановлені без дозволу прослуховувальні засоби. Їх пов’язують з адмінпротоколом, складеним на директора НАБУ Артема Ситника.

Про це у Facebook повідомила прес-секретарка Луценка Лариса Сарган.

На знайдену “прослушку” викликали слідчо-оперативну групу СБУ та зареєстрували кримінальне провадження.

“Ми пов’язуємо це із тим, що саме цей заступник Анжела Стрижевська є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол по А.Ситнику. Для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників ГПУ необхідний дозвіл або від заступника Генпрокурора, або від самого Генерального прокурора. Відповідно, у даному випадку мав би бути дозвіл від керівника САП-заступника Генпрокурора. Натомість жоден із заступників ГПУ, Генпрокурор чи керівник САП таку “прослушку” не санкціонували”, написала Сарган.

На Ситника склали адмінпротокол за можливе порушення при одержанні подарунків, а саме відпочинку на одній із мисливських баз у Рівненській області. На засіданні 20 серпня мають заслухати свідків сторони обвинувачення та захисту. Директор НАБУ має долучитися до засідання Сарненського суду через відеозв’язок з Києва, Солом’янського райсуду.