У Солом’янському районі організовано хаб, у якому мешканці столиці можуть отримати продукти харчування, гарячі обіди, медикаменти та речі першої необхідності.

Про це повідомляється на офіційному порталі Києва.

Як зазначив депутат Київської міської ради Георгій Зантарая, спільно з волонтерами та небайдужими киянами у співпраці з іноземними партнерами та міжнародним співтовариством було організовано склад із продуктами харчування та товарами першої необхідності задля допомоги мешканцям столиці, які опинились у складній життєвій ситуації.

«Спільними зусиллями у взаємодії зі спортсменами та цивільними громадянами збираємо гуманітарну допомогу з країн Європи, західних областей України та доставляємо до Києва. Ми організували склад, де кожен охочий може отримати медикаменти, продукти харчування, засоби гігієни, ковдри, одяг, які наразі надзвичайно необхідні в умовах війни. Власними силами сортуємо товари та доставляємо всім, хто цього потребує у столиці. Окрім цього, в ці не легкі часи ми всіляко заохочуємо підприємців почати свою діяльність. І вже є результати, на ринку можна купити м’ясо, молочні продукти, яйця, хліб тощо. Бізнес повинен почати працювати, тим самим він допоможе і ЗСУ, і всій країні. Ми – єдина нація, непорушна та міцна», – підкреслив Георгій Зантарая.

Депутат наголосив, що кожна людина, незалежно від сфери діяльності, наразі має спрямовувати свої ресурси задля недопущення гуманітарної кризи та збереження життя українців.

«Нас згуртувала війна, щоденно доставляємо продукти харчування для військових, батальйонів територіальної оборони, поліціянтів, а також медикаменти до таких медичних закладів: Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова, Київський міський центр нефрології та діалізу, міські лікарені №2, №4, київські міських пологові будинки №1, №3 та інших лікарень у Святошинському, Облонському та Солом’янському районах. Водночас волонтери допомагають людям з інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям та людям похилого віку. Також організували пункт, де мешканці можуть безкоштовно отримати гарячі обіди щоденно з 10:00 до 17:00. Волонтери готують їжу – це понад 2,5 тисячі вареників та пельменів щоденно, а також готують сотні гарячої випічки, яку роздають людям», – зазначив Георгій Зантарая.

Депутат додав, що спільно з волонтерами регулярно зі столиці евакуйовуємо людей, які опинились у складних життєвих обставинах. Для того, щоб дізнатись детальну інформацію про час та місце відправлення транспорту для евакуації можна звернутись за номером телефону: (063) 279-41-05 (Іван).