Міністерство оборони країни-агресора Росії, ймовірно, звільнило генерал-полковника Рустама Мурадова з посади командувача Східним угрупуванням окупаційних військ на території України. Причина відставки – провали ворога в спробі захопити Донбас.

Про це заявили в розвідці Міністерства оборони Великобританії, пише “Главред”.

У зведенні розвідки Британії йдеться про те, що Міноборони могло відправити у відставку командувача Східним угрупуванням окупаційних військ в Україні Рустама Мударова.

“Він є найвищим російським військовим висикопосадовцем, звільненим у 2023 році. Втім, ймовірно, їх буде ще більше. Адже Росія і далі не досягатиме своїх цілей на Донбасі”, – зазначили в розвідці.

Також ьританські розвідники нагадали, що під керівництвом Мурадова окупанти протягом останніх місяців зазнали важких втрат. Атаки російських підрозділів були погано організовані, окупанти провалили плани щодо захоплення Вугледара Донецької області. Операції викликали гостру критику серед російських коментаторів та громадськості.

Примітно, що Мурадова поставили керувати Північним угрупованням окупантів після його провальної спроби атаки Києва з північного заходу на початку повномасштабного військового вторгнення в Україну.