Як розповіли в пресслужбі природного парку, на луках в долині р. Віта (заказник «Лісники») різнобарвний килим трав утворюють гадючник звичайний, підмаренники запашний та чіпкий, свербіжниця польова, буквиця лікарська, королиця звичайна, китятки польові різні види дзвоників та багато інших рослин, місцями проглядається реліктова папороть вужачка звичайна. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Але найбільшою окрасою цих лук на початку липня працівники парку відзначають косарики черепитчасті – дикі гладіолуси – рідкісний вид флори Парку, занесений до Червоної Книги України.

Співробітники парку зазначили, що важливо зберегти цю дуже малу популяцію диких гладіолусів, адже біля лук відбувається будівництво.

«Їх яскраві темно-рожеві квіти на довгих стеблинах наче горять у зеленій траві. При обстеженні в кінці червня природних комплексів Лісниківського ПНДВ було виявлено новий локалітети косариків черепитчастих у заболоченому березняку. Важливо зберегти даний локалітет, оскільки впритул до ділянки проходить будівництво котеджів і намив піску», – розповіли в парку.

Нагадаємо, у Біличанському лісі охоронятимуть сон-траву, заради неї побудують Квіткову гірку (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Вишукана краса: в київському ботсаду цвіте море троянд (фото)

У ботсаду Києва квітнуть рідкісні троянди і рододендрони

фото: facebook.com/nppholosiivskyi