У Білічанському лісі, що у Святошинському лісництві, знайшли популяцію однієї з найчарівніших лісових рослин – сну чорніючого, цю рослину в народі зазвичай називають сон-травою. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Святошинського лісопаркового господарства у Фейсбуці.

«На жаль, внаслідок людської діяльності її чисельність зменшується. Одні зривають ці квіти для того, щоб продати, інші – щоб милуватися букетом, треті – щоб пересадити у власному саду. А тому рослину занесено до Червоної книги України. Крім того, вона охороняється Бернською конвенцією та Оселищною директивою ЄС», – розповіли в лісництві.

Щоби охороняти популяцію чарівної квітки, у Білічанському лісі створять ботанічну пам’ятку природи «Квіткова гірка».

«І ось, незабаром у столиці з’явиться ще одна ботанічна пам’ятка природи для охорони сон-трави – «Квіткова гірка». Її створення вже погодили директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко та в.о. директора Святошинського ЛПГ Орест Обухівський. А розташована вона буде у тому ж самому 38-му кварталі Святошинського лісництва», – повідомили у пресслужбі лісництва.

Нагадаємо,  До генплану столиці внесено нові заповідні зони (перелік)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Під Києвом знайшли унікальне місце та створять новий заповідник

Київське озеро Міністерка оголосили ландшафтним заказником