Депутатка Київради, членкіня постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики Олеся Пинзеник на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила про те, що депутати прийняли рішення про оголошення ландшафтним заказником місцевого значення озера Міністерка (озеро Редькіне) в Оболонському районі столиці. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Вчора 75 голосами Київрада прийняла мій проект рішення про оголошення ландшафтним заказником місцевого значення озера Міністерка площею 74 га, 56 з яких саме озеро та 18 прибережна смуга. Заказник дозволяє винятково не капітальну забудову, тобто захищає прибрежну смугу від дерибану на дачі, маєтки та причали», – написала депутатка.

На сайті Київради йдеться про те, що природо-заповідний фонд Києва може поповнитися 2 новими об’єктами.

27 лютого депутати на засіданні Київради прийняли рішення, які передбачають розширення природо-заповідного фонду столиці.

«Відтак, ландшафтним заказником місцевого значення оголошено «Затоку Наталка», орієнтовною площею 85,5 га. Відповідна територія розташована на Оболоні, біля вулиці Північної. В об’єкт входить 2 острова без назви, затока Наталка та прибережна смуга.

Оголошено ландшафтним заказником місцевого значення і «Озеро Редькіне» орієнтовною площею 74,2 га на території Оболонського району», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що створивши на озерах столиці ландшафтний заказник місцевого значення, Київська міська рада унеможливить використання цих земель під забудову та меліорацію.

Нагадаємо, Золотий ліс та затоку Наталка планують зробити заказниками

Читайте також:

Бабин Яр оголосили ландшафтним заказником

У Києві створять ландшафтний заказник «Озеро Тягле»