Про це повідомив очільник Національної поліції Київської області, генерал Андрій Нєбитов.

“Коли ти вирішив торгувати смертю, чи то зброєю, чи то наркотою, знай, що рано чи пізно за тобою прийдуть ті, хто «полює» на злочинців. Буде десь неприємно, навіть страшно, але чітко, як пише кримінальний процесуальний кодекс України, а він суворий і справедливий! В країні війна, а кримінальники не полишають спроб заробити брудні гроші”

Одним із фігурантів виступав 24-річний житель столиці, який налагодив підпільну схему збуту автоматичної зброї й вибухонебезпечних предметів.

Оперативники Київщини задокументували факти продажу автомата «АК-74» та гранатомета РПГ іноземного виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київській області жінка облила бензином, підпалила, скинула в болото, а згодом закопала 26-річного хлопця

В ході 4 санкціонованих обшуків поліцейські вилучили автомат, пістолети, 2 кумулятивні реактивні гранати, понад 2000 набоїв, магазини до автоматів.

Крім зброї, правоохоронці виявили готівку та валюту від продажу зброї, а також наркотичні засоби. В одній із осель фігурантів вилучили 9 кілограмів канабісу.

Популярні новини зараз

Суд зняв електронний браслет з підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі митрополита УПЦ (МП) Павла

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Розбійний напад на обмінник у центрі столиці – поліція затримала рецидивіста

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще

Виявили у зловмисників також мобільні телефони, слоти до сім-карток, банківські картки, ноутбук та інші речі, які застосовувались для збуту зброї і наркотиків.

Поліцейські встановили, що торговці зброєю вдавались до маскування своїх дій, змінювали номери телефонів і адреси проживання.

Затримали зловмисників працівники управління карного розшуку за силової підтримки спецпризначенців Київщини. Слідчі за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури, повідомили фігуранту про підозру [ч.1 ст.263 ККУ]. Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Відео затримання можна переглянути у нашому телеграм-каналі (запрошувальне посилання до каналу).