У Москві співробітники ФСБ Росії проводять обшуки в офісі адвокатській компанії “Правова ініціатива”. Про це на сторінці Facebook повідомила речниця організації Ксенія Бабич.

За її словами, силовики не представилися, однак заявили, що мають постанову на обшук усієї будівлі. Вони відібрали у співробітників організації телефони, а також сфотографували їхні паспорти і почали оглядати кабінет з документацією.

Бабіч повідомила, що люди з ФСБ також намагались потрапити до кабінету директора адвокатської компанії, не маючи при цьому відповідної постанови. Однак, їм це не вдалось.

Пізніше телефони всім співробітникам повернули.

Зі слів представника ФСБ, обшук в офісному приміщенні пов’язаний зі ст. 210 КК РФ (організація злочинного співтовариства (злочинної організації) або участь в ньому (ній)).

Російські силові відомства поки що не коментували те, що відбувається.

“Правова ініціатива” розпочала свою діяльність у 2000 році. Ця організація представляє в Європейському суді з прав людини родичів зниклих, позасудово страчених, які постраждали від катувань та несправедливого судового розгляду. Окрім того, організація надавала юридичну допомогу 46 кримським татарам, затриманим біля будівлі Верховного Суду РФ 11 липня 2019 року.