Головний бухгалтер художнього ліцею “Зміна” Дніпровського району у Києві стверджує, що дороге кухонне обладнання – електричні овочерізки за 130 тисяч гривень, електрична сковорода, що коштує 720 тисяч гривень – це необхідні речі під час повітряної тривоги. Про це повідомляє “Фокус”.

Тендер на овочерізки – посилання 👇

Тендер на технічне обладнання для укриття – посилання 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В музеї науки Києва оновлять павільон “Математика” – заплатять 2,9 млн грн

Минулої осені художній ліцей “Зміна”, розташований у Дніпровському районі Києва, купив через онлайн-платформу Prozorro багатофункціональну сковороду вартістю 725,7 тис. грн та пароконвектомат (універсальна піч) за ціною 474,3 тис. грн. Головний бухгалтер навчального закладу Наталія Ломакіна не бачить нічого поганого в купівлі кухонних девайсів на суму понад мільйон гривень для сховища та щиро здивована, чому взагалі виникли питання щодо необхідності закупівлі обладнання.

– “Кажуть, що ми на 1,2 млн грн купили дві сковорідки. Це неправда — сковорода лише одна, але в цю суму входить ще купівля печі. Обладнання призначене для готування, щоб годувати дітей, поки вони перебувають у сховищі. Ці девайси гарної якості й не зламаються за місяць-другий. І взагалі — ніхто не запропонував аналог цієї сковорідки за меншу суму. Якби була можливість купити її за 100 тис. грн, ми купили б, але такої пропозиції не надходило. Де всі ці люди, які нас сьогодні критикують, були під час проведення тендеру?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В столичні укриття Києва закупили барабанів майже на 1 млн гривень

У Дніпровській районній адміністрації Києва виданню повідомили, що “не чули про цю закупівлю, тож не можуть прокоментувати ситуацію“.

Кожен бажаючий може переглянути самостійно державні закупівлі мистецького ліцею “Зміна” Дніпровського р-ну м. Києва на сайті Clarity Projectпосилання.

Раніше ми повідомляли, що у столиці комунальники Печерську замовили саджанців майже на 6 млн грн і приховали це.

Популярні новини зараз

У Києві хочуть створити 6 нових ТЕЦ вартістю близько €1,2 млрд

На фронті під час виконання бойового завдання загинув військовий із Києва - Ярослав Соха

Силами та засобами ППО всі повітряні цілі в районі Києва було знищено — КМВА

На залізничному вокзалі Білої Церкви дитина залізла на вагон — її уразило струмом, забрали до реанімації

Показати ще