У п’яти київських аптеках почали робити щеплення проти грипу. Придбати вакцину імунізуватися можна буде до 14 листопада.

Про це повідомляє Суспільне.

Проєкт ініційований компанією “Санофі” за підтримки Міністерства охорони здоров’я та академії сімейної медицини.

“Була така мета — спростити доступ українців до вакцинації від грипу. Зараз великий попит на вакцинацію проти коронавірусу, навантаження в лікарнях дуже велике, тому ми вважаємо, що цей проєкт на майбутнє нам допоможе показати, що такі передові європейські практики у сфері охорони здоров’я допоможе в майбутньому нам спростити цей доступ для українців”, — розповіла PR-менеджерка АНЦ Анастасія Рафальська.

Вона відзначила, що наразі таке щеплення можна зробити тільки протягом чотирьох днів у п’яти столичних аптеках, однак наступного року ініціатори проєкту планують його масштабувати. Цього року необхідно перевірити чи є попит на таку послугу, скільки людей захочуть нею скористатися та скільки часу потрібно для проходження всієї процедури.

Охочі зробити щеплення можуть на місці придбати вакцину та пройти обстеження. Послуга коштує 350 гривень, а щеплення роблять препаратом VAXIGRIP TETRA, французької компанії “Санофі”.

До проєкту долучилися аптеки за адресами:

  • вул. Ярославів Вал, 20
  • вул. Московська, 46/2
  • вул. Велика Васильківська, 112А
  • вул. Дмитрівська, 2
  • вул. Срібнокільська, 2А.