У Київській області в рамках UNITED24 проводять відновлення вже 7 багатоквартирних будинків, пошкоджених через збройну агресію Росії, повідомив голова обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

— “Один із об’єктів, де вже стартували роботи, відвідали сьогодні з керівником Програми розвитку ООН Ахімом Штайнером, помічницею Генсека ООН Іваною Живковіч, заступницею міністра інфраструктури Наталією Козловською. Це будинок в Ірпені по вул. Київська, 53. Його частково знищили росіяни під час артилерійського обстрілу у березні минулого року. Відновленню підлягають 46 квартир. Крім Ірпеня, вже ведуться активні роботи на об’єктах у Гостомелі, Бородянці, Мілі, Бузовій”.

ВАМ ЦЕ МОЖЕ БУТИ ЦІКАВИМ: На повне розмінування Київської області знадобиться від 30 до 70 років – ОВА

Він зазначив, що до кінця липня розпочнеться відновлення ще 11 багатоквартирних будинків. Відновлення всіх будинків завершиться до кінця року. Буде відновлено 3 багатоповерхівки в Гостомельській, 4 – Дмитрівській, 4 – Бородянській та 7 – Ірпінській громадах. У включених до програми відновлення будинках до повномасштабного вторгнення РФ мешкали понад 4 тисячі жителів.

— “Незалежний нагляд за використанням коштів на відновлення та якістю відбудови на всіх етапах реалізовує ПРООН. Така співпраця дозволить зробити весь процес відбудови прозорим та підзвітним”.

Раніше ми повідомляли про те, що 7 офіційних делегацій з країн Африки відвідали Бучу, яка пережила російську окупацію.