15 липня поліцейські столиці за підтримки бійців КОРДу затримали викрадачів столичного бізнесмена. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Відділ комунікації поліції Києва.

Як заявили в поліції, під час проведення спеціальної поліцейської операції визволено заручника та затримано п’ятьох зловмисників.

«Ми затримали трьох осіб, які викрали бізнесмена та утримували його. Увесь час вони знущались над потерпілим та вимагали від нього гроші, які стали основним мотивом викрадення. Заручнику, якого ми звільнили, надана медична допомога та він не потребує госпіталізації», – сказав начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

В поліції додали, що на даний час вже затримали п’ятьох зловмисників, їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В прокуратурі Києва повідомили, що за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 10 п’ятьом особам повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі, викраденні людини та вимаганні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 189 КК України).

За інформацією прокуратури, 1 липня 2020 року зловмисники викрали 58-річного київського бізнесмена з приміщення салону краси у центрі Києва, силою заштовхали його в автомобіль та понад 2 тижні незаконно утримували його у підвальному приміщенні на території Голосіївського району столиці.

«Затримані – п’ятеро чоловіків, мешканці м. Києва та Київської області віком від 41 до 54 років. За місцями мешкання зазначених осіб та в їх транспортних засобах проведено невідкладні обшуки.

Наразі усім затриманим повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на взятті зловмисників під варту», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що слідчі дії з встановлення всіх обставин вказаного кримінального правопорушення та можливих співучасників його вчинення тривають.

Нагадаємо, затримали підозрюваного у викраденні Луценка та вбивстві Вербицького (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Аеропорт "Київ" знаходиться у абсолютно непридатному, з точки зору військових, для використання стані - Голова Ради директорів

У Києві люди вийшли на акцію "Free Azov" на підтримку військовополонених

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Викрадення та вбивство журналіста: ДБР щодо обшуків у Омеляна (відео)

Перевдягались в поліцейських, грабували, катували: на Київщині затримано озброєну банду