У столиці пройшов пам’ятний захід, присвячений Володимирові Мукану – молодшому лейтенанту Збройних Сил України із позивним “Блискавка”, журналістові, піарнику, випускникові КНУ імені Тараса Шевченка, який загинув під час виконання бойового завдання в Бахмуті 29 квітня 2023 року. Про це повідомляє Укрінформ.

      

“Сьогодні ми віддаємо шану герою священної війни з росією, який поліг у бою, Володимиру Мукану, який практично з перших днів повномасштабного вторгнення росіян пішов воювати. Дякуємо батькам за такого сина, школі — за такого учня, університету, інституту філології — за справжнього громадянина, патріота України, який боронив нашу землю. Величезний біль утрати не передати словами”.

Першим взяв слово директор ННІ філології Григорій Семенюк. Присутні вшанували пам’ять загиблого військовослужбовця хвилиною мовчання і переглянули кількахвилинне відео про нього.

Сестра Володимира Наталія Мукан зазначила, що він був для неї не тільки старшим братом, а і найкращим другом, вчителем та провідником.

Я пам’ятаю всі його поради, всі наші щирі теплі розмови і він точно буде жити у моєму серці”.

Дружина загиблого військовослужбовця Анна Мукан розповіла, що її чоловік умів кохати по-особливому.

“Володя ніколи не давав мені забути, що я бажана і потрібна йому. Часто дякував за буденні, побутові дрібниці — сніданки, попрасований одяг. Через роки нашого подружнього життя він умів дивитися на мене так, як на першому побаченні”.

Ректор КНУ ім. Шевченка Володимир Бугров відзначив, що наразі гинуть дійсно гідні сини і доньки українського народу.

“Те, що ми можемо зробити — це дійсно пам’ятати про ці дні, хвилини, тижні роки спілкування (із ними — ред.). Справжня пам’ять — це не тільки державні нагороди, відзнаки, таблички на будинках. Хоча і це треба. Справжня пам’ять — це коли вона серед нас із вами”.

Популярні новини зараз

У селі під Києвом сталась ДТП за участі вантажівок та легковика — є загиблі

Співробітнику УДО, через дії якого загинув підліток на фунікулері в Києві, загрожує довічне ув'язнення

На Київщині внаслідок влучання по цивільній інфраструктурі зафіксовано пожежу

Київрада цього тижня вирішуватиме, чи стане Залужний Почесним громадянином Києва

Показати ще

Загалом на церемонії були присутні понад 50 осіб. Вони поклали біля фото Мукана квіти білого, червоного, жовтого і синього кольорів. Деякі громадяни були одягнені у вишиванки.

29 квітня під Бахмутом загинув уродженець Черкас, 35-річний молодший лейтенант Володимир Мукан — колишній редактор рубрики “авто” в “Газеті по-українськи” та журналі “Країна”, організатор фестивалю ретро-автомобілів. Офіцера не дочекалися батьки, дружина й два малолітні сини.