В столиці створили інтерактивну мапу для організованої висадки дерев у Києві. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Як зазначив в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король під час прес-конференції «Як правильно висадити 100 тисяч дерев у Києві?», створення та оновлення зелених зон допоможе у боротьбі зі змінами клімату.

«Проблеми Києва як мегаполіса можуть бути вирішені за допомогою висадження міських лісів, створення нових зелених зон, оновлення насаджень у місті. Відомо, що молоді саджанці очищують повітря значно краще, і для боротьби з надмірною концентрацією вуглекислого газу в атмосферному повітрі дерева – правильний варіант», – заявив Олексій Король.

На прикладі районів міста він пояснив, як насадження впливають на клімат всередині мегаполісу.

«Голосіївський район, який є зеленим районом столиці, має середню температуру нижче на 2-3 градуси, ніж, наприклад, Позняки на Лівому березі. А це ті 2-3 градуси, про які ООН говорить як стратегічну мету до 2040-50 років. Навіть на цьому дослідженні ми бачимо, що зелені насадження дозволяють боротися зі змінами клімату», – сказав посадовець.

Також під час брифінгу було презентовано інтерактивну мапу для організованої роботи з висадження дерев у Києві. На мапу нанесено локації – балансові території підприємств, що входять до КО «Київзеленбуд», – де у цей весняний період можна і потрібно висаджувати дерева. Кожна локація має перелік і кількість дерев для висаджування, а також контакти відповідальних осіб, зв’язавшись з якими можна узгодити всі деталі.

«Щоб не було дискусій щодо того, чи потрібно проводити такі масові акції, ми пропонуємо діяти відповідно до правил висаджування дерев, враховуючи умови міста. Є посадковий матеріал, ідеальний для умов міста. Це такі породи як ясен, в’яз, горобина, береза, дуб, сосна, липа, яблуня, тополя. Є вимоги до посадкового матеріалу. Для листяних порід – висота 3 м, для кулястих, декоративних порід – 2,2 м. Обхват стовбура – 10-14 см. Тож обирайте локацію, звертайтеся до наших фахівців за інформацією. Ми радо допоможемо у цьому» – зауважив Олексій Король.

Нагадаємо, Шкільний флешмоб від Kyiv Smart City: 1 000 000 дерев за добу

Читайте також:

Затримали чорних лісорубів, які знищували цінні породи дерев у Пущі-Водиці

Новий скандал з Київзеленбудом: чому вирубають дерева на Лісовій