20 березня, в Києві пройде шкільний еко-флешмоб “Дерева замість квітів”, в рамках всеукраїнського проекту “Озеленення України”. Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на Kyiv Smart City.

Це вже другий флешмоб за участю освітян, школярів та їхніх батьків, його мета — висадити понад 1 000 000 дерев за добу. Захід є частиною глобальної програми з висадки 100 мільйонів дерев у 100 країнах світу, а в Україні є мета — встановити рекорд з наймасштабнішого висадження дерев.

Еко-проєктами столиці опікується команда Kyiv Smart City та виступає співорганізатором проекту “Озеленення України”. Ідея заходу виникла після перевірки якості повітря у 34 навчальних закладах столиці, у рамках проекту “Безпечна школа”. Перевірка виявила значне перевищення концентрації діоксиду азоту — отруйного газу, що є продуктом горіння палива. Причина в тому, що навчальні заклади в основному розташовані поблизу доріг. Вдихання цієї речовини може призвести до дихальної недостатності, гаймориту, бронхіту, раку легень.

Команда Kyiv Smart City запрошує усіх до співпраці, щоб повернути нашій країні статус найзеленішої країни Європи.

Для участі у весняному флешмобі необхідно:

  • Заповнити реєстраційну форму.
  • Поділитися інформацією про акцію з однокласниками, батьками, колегами.
  • Донести деталі акції до адміністрації навчального закладу та узгодити породу і кількість дерев та кущів, які плануєте посадити.
  • За потреби об’єднатися у групи для централізованої закупки саджанців та координації дій.
  • Завчасно підготувати ділянку біля навчального закладу та всі необхідні інструменти для посадки.
  • У визначений день посадити придбані саджанці.
  • Сфотографувати висаджену рослину, позначити навчальний заклад та поділитися чудовими світлинами у соцмережах з хештегом #деревазамістьквітів #озелененняукраїни #мільйондеревза24години.

Нагадаємо, До початку пляжного сезону в Києві розширять пляж “Веселка” та розчистять озера

Читайте також:

Київське озеро Міністерка оголосили ландшафтним заказником

У 2020 році в Києві оновлять та осучаснять 12 парків