Для жителів столиці різко зросли тарифи на газопостачання на жовтень 2021 року – приватні компанії-постачальники підвищили місячні ціни на блакитне паливо. Річні ж плани не змінилися і є більш вигідними.

Про це стало відомо з даних на сайтах компаній, пишуть “Коментарі”.

Компанія “Кіевгазенерджі” підвищила ціну на газ в жовтні до 30,50 гривень за кубічний метр, у вересні вони продавали блакитне паливо по 19,80 гривень. Клієнтам компанії “ТАС Енергія країни” доведеться заплатити 30,06 гривень за кубометр, ціна у вересні становила 20,96 гривень. Місячний тариф компанії “YASNO” становить 12 гривень за кубометр на жовтень.

Більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річний. Компанії встановили річні ціни в середньому по 9 гривень за кубометр газу.

Нагадаємо, що раніше комунальне підприємство “Київводоканал” повідомило про збільшення тарифу на поставку води та водовідведення для користувачів, які пропалюють в столиці. Новий тариф буде складати 25,38 гривень, а зростання цін склало 3,6 гривні. Нові тарифи почали діяти з 1 липня 2021 року і обумовлені економічними причинами. Ціна буде діяти для жителів багатоквартирних будинків.

Також на сьогоднішній день на офіційному сайті столичного водоканалу можна зробити висновок п’ять договорів з підприємством, чотири з яких можуть бути застосовані до жителів багатоквартирних будинків. Індивідуальні договору передбачають наявність абонентської плати.