В Києві працюватимуть спецпатрулі для попередження продажу рідкісних рослин. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований зазначив, що при районних комунальних підприємствах із утримання зелених насаджень та лісопаркових господарств будуть сформовані мобільні патрульні групи з охорони та збереження ранньоквітучих рослин.

«Щороку у весняний період відбувається масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, що занесені до Червоної книги України та охороняються законом. Первоцвіти, більшість із яких – підсніжник звичайний, крокус, тюльпан дібровний, проліска сибірська, сон-трава, горицвіт весняний, первоцвіт дрібний, шафран сітчастий тощо, належать до рідкісних видів рослин і перебувають під загрозою зникнення. Тому закликаємо киян та гостей столиці не купувати ці квіти», – розповів Андрій Мальований.

За словами посадовця, купуючи квіти поблизу станцій метро або на зупинках громадського транспорту, кожен ризикує стати співучасником знищення природи, адже одна вирвана квітка виду «підсніжник» – це вкрадене життя у 45 паростків.

«Квіти виривають із цибулинами, щоб продовжити свіжість букетів, а відновлення рослин після цього у природі – неможливе. Також шкідливе прикореневе зрізання, це призводить до генетичного виродження рослин. Тому Управління екології КМДА закликає відмовитись від купівлі первоцвітів, їхнього збору та продажу, аби не допустити знищення цих рослин», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, За купівлю підсніжників киян штрафуватимуть

Читайте також:

У ботсаду імені Гришка ропродають рослини

Уряд заборонив продаж пластикових пакетів