У ботанічному саду імені Гришка розпродають частину тепличних рослин напередодні зимового сезону. Через це у соцмережах поширилося оголошення, що тропічні рослини “віддають у дбайливі руки”, бо теплиці на Печерську закривають.

Людмила Буюн, завідувач відділу тропічних та субтропічних рослин, заявила, що це фейк. Співробітниця ботанічного саду звернулася до киян: “Сторінками ФБ шириться оголошення щодо грандіозного розпродажу колекцій тропічних рослин в НБС. Це “фейкове” повідомлення, не узгоджене на засіданні самого відділу. Ми дійсно, можемо запропонувати широкий асортимент рослин, однак оголошення не є відображенням реальної суті справ, і “великі фікуси задешево” ніхто не продає”.

Частину рослин продать через ущільнення теплиць перед початком опалювального сезону, аби зекономити на опаленні. Деякі теплиці (більшість із них не ремонтувалися з 1960-70-х років) консервують до весни.

На сайті Ботсаду є посилання на перелік рослин на продаж. Наприклад, 10-річний фікус Бенджаміна можна було купити за 1000 гривень. Також зазначено, що рослину можна взяти в оренду – за 30% її вартості на добу.

Як повідомляв портал “Хрещатик.news”, в Київському ботсаду розквітли трави пампасів.

Читайте також:

В Україні зимно: Карпати вкрило снігом (фото і відео)

В Києві частково перекриють Північний міст

Музеї столиці запрошують киян на безкоштовні відвідини