У вівторок, 23 листопада, у соцмережах з’явилася інформація про перекриття мосту Патона у Києві на два місяці. Міст нібито мали перекрити для проведення ремонту і навіть з’явилася схема об’їзду, проте пізніше виявилося, що ніхто перекривати міст не планував.

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник заявив, що інформація щодо перекриття мосту Патона з 29 листопада є неправдивою і є маніпуляцією, – повідомляє Інформатор.

Він зазначив, що з огляду на аварійний стан мосту з 2020 року обмежений в’їзд на міст будь-якого транспорту, навантаження на вісь якого перевищує 6 тонн, а також обмежений рух крайніми правими смугами в обох напрямках. Усе це зроблено задля зменшення навантаження на споруду. І саме у такому режимі міст продовжує працювати.

«Сьогодні триває процедура закупівель щодо розробки проектно-кошторисної документації з реставрації із пристосуванням мосту ім. Є.О.Патона. Після визначення переможця розпочнуться роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації. Про перекриття руху на мосту взагалі не йдеться! І подібна інформація є навмисною маніпуляцією», – наголосив Микола Поворозник.