Депутат від “Слуги народу” Микола Тищенко осоромився під час коментування створення райрад в Києві, коли назвав народну депутатку “дівчинкою, що посміхається”.

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на трансляцію сесії Київради на телеканалі “Київ”.

Микола Тищенко був проти створення районних рад і вимагав перенести голосування. Він зауважив, що владі потрібно зшивати країну, а не ще більше її роз’єднувати, особливо під час загрози війни.

Тищенко сказав, що депутати це розуміють, але під час промови назвав одну з народну депутатку “дівчинкою, що посміхається”.

“Ми всі розумно ставимося до цих подій, і ви – дівчинка, яка посміхається під час війни, народний депутат, який посміхається. Тому зараз треба розуміти, що це лише політичне рішення”, – наголосив депутат.

Він пояснив, що підтримує створення місцевого самоврядування в районах Києва, але наразі ця ініціатива виглядає популістською.

“Вона не заради киян і не для киян, кияни не згодні, щоб ними хтось керував. Кияни хочуть жити в столиці, яка є прикладом. Щоб ми не чули про стовпчики, які не дають паркуватися киянам, щоб депутати не руйнували бізнес. Тому сьогодні багато проблем з ЖКГ та прибудинковими територіями, які потрібно вирішувати першими”, – зазначив Микола Тищенко.