Центральна виборча комісія, очолювана Тетяною Сліпачук, поставила позачергові вибори до Верховної Ради під загрозу зриву.

Про це у себе на Facebook написав політолог Гліб Ляшенко.

“Так-так, саме позиція Центрвиборчкому привела до тієї ситуації, яка є зараз. Все почалося з того, що ЦВК спершу відмовлялася включити партію “Рух нових сил” Саакашвілі в бюлетені, а потім, вже провівши жеребкування, несподівано погодилася і таки внесла РНС , але без повторного жеребкування, просто дописавши останнім номером”, – підкреслив експерт.

Він зазначив, що при бажанні Центрвиборчком міг ще минулого тижня спокійно провести пережеребкування.

“Це сталося минулого тижня. Ще тоді можна було спокійно провести пережеребкування, не піддаючи вибори небезпеці, і все було б добре. Замість цього Центрвиборчком якомога швидше відправив бюлетені в друк. Знаючи, що йдуть суди. В результаті вчора апеляційний суд прийняв остаточне рішення, зобов’язавши ЦВК провести пережеребкування”, – нагадав політолог.

За його словами, термінове проведення пережеребкування ще здатне врятувати ситуацію і не допустити зриву виборів.

“Більш 5 мільйонів бюлетенів вже надруковано. Так, це втрата бюджетних коштів, але це не так страшно, як зрив виборів в цілому. Якщо зараз швидко провести пережеребкування, ситуацію ще можна врятувати. Однак замість цього Сліпачук заявляє, що оскаржуватиме рішення суду, тим самим затягуючи процес. Прогноз невтішний: якщо вибори таки будуть зірвані, винна в цьому буде Центральна виборча комісія і її голова, що діє в інтересах минулого режиму”, – констатував Гліб Ляшенко.