Олександр Тупицький, голова Конституційного суду, якого намагається змусити звільнитися Зеленський через скандальне рішення про помилки в антикорупційному законі, поскаржився на нові справи, які завело на нього ДБР. Про це голова КСУ розповів на брифінгу 3 листопада, повідомляє Хрещатик.News.

Зокрема Тупицький розповів про тиск на правоохоронців і слідчих ДБР, які змушені вести справи проти нього. Слідчого, який відмовився підписувати абсурдні звинувачення, вже звільнили.

Суддя розповів, що зараз його намагаються притягнути до відповідальності за події, що мали місце в період анексії Криму. Тоді, під час слухання в КСУ, він висловив думку, що справа стосується міжнародного законодавства, хоча він все одно проголосував за визнання неконституційним парламенту Криму. Тупицький наголошує, що ніхто не має права притягувати до відповідальності суддю за його особисту позицію. Він вважає, що його намагаються

“Не вистачає лише паспорта РФ, якого у мене немає”, – зазначив суддя, хоча припустив, що такий вже фабрикується для публікації в ЗМІ.

Голова КСУ поскаржився на тиск на його сім’ю з боку Автомайдану.

Нагадаємо, голова КСУ Тупицький назвав законопроєкт Зеленського конституційним переворотом.

Читайте також:

Лякає кровопролиттям та смертю країни: Зеленський записав аудіозвернення до Слуг народу

Кричуще порушення: Венеційська комісія та GRECO висловились про проєкт Зеленського щодо суддів КСУ

Зателефонували з ОП і сказали, що будуть проблеми: Суддя КСУ подав у відставку