Володимир Зеленський записав термінове аудіозвернення до своїх однопартійців у чаті, з вимогою проголосувати за неконституційний законопроєкт по Конституційному суду. Запис оприлюднили кілька політичних телеграм-каналів, інформує Хрещатик.

Зокрема президент у зверненні віщує ріки крові та смерть країни через рішення КСУ: “Дивна поведінка судів Конституційного суду в лічені години поставило країну на край катастрофи. Або країна буде знову втягнута в кровавий хаос, або держава знову як система прозорих правил і домовленостей припинить своє існування”.

Володимир Зеленський примушує депутатів з партійної фракції проголосувати за його законопроєкт, який має на меті звільнити всіх суддів КСУ. Венеційська комісія Європи вже назвала цей законопроєкт “кричущим порушенням права”, а голова КСУ “конституційним переворотом”.

«…треба вжити жорстких рішень по Конституційному Суду. Обов’язково. Це навіть не прохання. Ніяких прохань, коли знищують цінності. Проживемо і без прохань”, – тисне на однопартійців Зеленський.

За словами експертів, за прийняття такого закону, Зеленському може загрожувати імпічмент, а всім, хто голосував – кримінальна відповідальність. Не зважаючи на це, Зеленський запевняє, що, як переможцю, йому нічого не загрожуватиме.

“Історія не судить переможців. І якщо я вирішу, що шлях розв’язання кризи можливе тільки через запропонований закон – треба обов’язково підтримати. Якщо ми знайдемо інший, менш конфліктний шлях – буде інше рішення. Але поки можу сказати тільки одне: останнє рішення Конституційного суду, ці скандальні фундаментальних законів – прямий і швидкий шлях до кровопролиття. І якщо той хаос, який творить Конституційний Суд за гроші, ми не зупинимо, тоді отримаємо протистояння на вулицях. І, до речі, ця відповідь суспільства буде жорсткою, але справедливою. Чи готові ми поставити на кон смерть країни? А якщо ні, то разом беремо на себе відповідальність і разом відновлюємо справедливість і законність”, – йдеться у зверненні президента

Нагадаємо, Олександр Тупицький , голова КСУ, запропонував президенту звільнити суддів наказом, оскільки вважає нечесним перекладати колективну відповідальність на депутатів Верховної Ради.

Читайте також:

Сотні протестуючих, поліція, військові машини: акція протесту під КСУ (наживо)

Офіційного призначення не буде: КСУ заблокував переможців місцевих виборів