За його словами, в Європі популярно робити готелі, стилізовані під в’язницю. Про це повідомляє сайт  Хрещатик.news з посиланням на  Укрінформ.

“Ми частково розвантажимо Лук’янівське СІЗО, зробимо на Бориспільській трасі також Київський слідчий ізолятор. Але інвестиційної привабливості будівлі XIX століття особливо не становлять в тому сенсі, що це історичні пам’ятки. Їх не можна знести, побудувати нові будівлі, комплекси, офісні споруди тощо. Єдиний можливий варіант, який я бачу, але знову ж таки, з бізнесом він не прорахований, це готель, наприклад. Готель, який міг би бути стилізований під в’язницю. В Європі це практикується, користується популярністю”, – зазначив міністр.

Він розповів, що у Лук’янівському СІЗО у XIX – XX столітті утримували чимало історичних постатей: літераторів, поетів, політичних діячів.

І додав, що перетворення Лук’янівського СІЗО на готель – це справжня туристична бомба.

“Але мова про історичні постаті. Вони всі тут були. Максим Рильський, Грушевський, Винниченко… Багато хто. Врешті-решт, це великий гарний історичний об’єкт. Складно знайти документи, щоб можна було відслідкувати, хто, де, в якій камері конкретно перебував, але якщо нам це вдасться, це взагалі буде туристична бомба. Тобто можна ночувати в номері, який був в’язницею, і де, наприклад, перебував відомий поет чи політик. Тим паче недалеко від центру”, – сказав Малюська.

За словами міністра, потенційно туристичний об’єкт може бути непоганий, але, знову ж таки, для цього треба побудувати на заміну інфраструктуру, вивезти людей і зробити великий ремонт. “І, скоріш за все, звичайно, що це не Мін’юст робитиме готель, але потенційно історія, можливо, цілком пристойна як для бізнес-проєкту”, – додав він.

Нагадаємо, напівгола героїня секс-скандалу створює партію для боротьби з політичними проститутами (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Києві скандал: школу Дерюгіних виселяють із Жовтневого палацу

Столичний суд заборонив будівництво ЖК біля музею Пирогово