Ресторани “Китайський привіт”, “Тайський привіт” і “Японський привіт” замінили традиційний геловінський декор будівельним парканом, яким огородили заклади.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Це перформанс на тему незаконного знесення в Києві історичних будівель.

Його влаштували власники закладів ресторатори Міша та Даша Кацуріни, об’єднавшись із незалежною громадською організацією “Мапа Реновації”, яка бореться за збереження архітектурної спадщини Києва.

Нещодавно ми ходили на акцію на підтримку “Квітів України” та дізналися, що прямо зараз у Києві під загрозою знесення (через комерційну забудову) знаходяться десятки історичних будівель, які визначають вигляд столиці та мають цінність. Вважаємо за необхідне об’єднуватися та зберігати культурну спадщину міста, в якому ми живемо”, — сказали ресторатори.

У “Мапі Реновації” повідомили, що за останній рік у Києві знесли вісім будівель різних епох, а 17 історичних споруд зараз перебувають на межі знищення. Спільно з організацією Міша та Даша Кацуріни визначили три будівлі, які потрібно захистити від демонтажу: модерністський павільйон “Квіти України”, садиба Дмитрієва та садиба Барбана.