До кінця року в тестовому режимі в столиці відкриються ще дві сучасних бібліотеки: “Свічадо” в Святошинському районі і бібліотеку для дітей №115 в Деснянському районі. Про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко у Фейсбуці.

«Друзі! Ми перетворюємо столичні бібліотеки на сучасні бібліохаби.

Протягом останніх двох років відкрили три таких бібліотечних простори. Це: Центральна бібліотека ім. Тараса Шевченка для дітей на проспекті Перемоги, бібліотека для дітей в Подільському районі на вулиці Межигірській і Центральна районна бібліотека ім. Тичини в Дніпровському районі», – написав мер.

Як зазначив Кличко, головна відмінність сучасних бібліотек від закладів радянської системи – доступ до Wi-fi, комп’ютери, якими можна користуватися безкоштовно. В бібліохабах створюють конференц-зали, зони для відпочинку, дитячі зони, аби кияни могли з користю проводити своє дозвілля.

Повідомляється, що у бібліотеці імені Тичини є й інклюзивні елементи для людей з порушеннями зору. Цей бібліохаб має два сеціальних комп’ютера, на яких можна збільшити шрифт для читання книг.

До кінця 2019 року планується відкриття ще двох сучасних бібліохабів, в тому числи дитячу бібліотеку, яка буде найбільшою в Києві з літнім майданчиком для читання.

«До кінця року в тестовому режимі відкриємо ще дві сучасних бібліотеки: “Свічадо” в Святошинському районі і бібліотеку для дітей №115 в Деснянському районі. До речі, остання – найбільша за площею бібліотека в столиці. Там буде навіть літній майданчик для читання книг.

І ми продовжуємо працювати, аби кожен район мав сучасну бібліотеку, де можна і цікаву лекцію послухати, і відвідати з дітьми майстер-клас чи презентацію книжки, скористатися безкоштовним інтернетом. Або усамітнитися в затишному місці і почитати книжку. Це будуть сучасні open space!», – повідомив Віталій Кличко.

В планах мерії в наступному році відкрити бібіохаб в Шевченківському районі та продовжити реконструкцію бібліотек в Голосіївському і Дарницькому районах столиці.

 

Нагадаємо, У Києві презентували видання Реймського Євангелія з бібліотеки Ярослава Мудрого

Читайте також:

Селфі з книгою: у Києві оголосили про флешмоб в бібліотеках

Популярні новини зараз

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще

Фундуклей та Чоколов, Бунге та Терещенки: відбудеться презентація книги “Почесні громадяни Києва”