Центральна виборча комісія не оголосить результати виборів, поки не отримає інформацію про відсутність судових позовів щодо результатів. Її мають надіслати голови окружних виборчих комісій.

“Ми звернулися з листами до голів ОВК з приводу наявності судових позовів чи розглядів. Якщо вони є – будемо очікувати рішень, ні – будемо готові встановлювати результати”, – зазначила секретарка ЦВК Наталія Бернацька, передає “Еспресо”.

Є кілька дільниць по одномандатному округу (де балотуються мажоритарники), на яких перераховують голоси. Це займає 2-4 години, зазначила Бернацька.

На загальнодержавному перерахунку не було.

ЦВК опрацювала 100% протоколів голосувань на позачергових парламентських виборах, утім офіційно про їхні результати не оголошувала.

Найбільшу підтримку отримала партія “Слуга народу” 43,16%. За неї віддали голоси понад 6 млн українців.

На другому місці “Опозиційна платформа За життя” 13,05%. Її підтримали майже 2 млн громадян.

“Батьківщина” Юлії Тимошенко отримала 8,18% підтримки, що дорівнює понад 1 млн голосів.

“Європейська солідарність” Петра Порошенка в процесі підрахунку голосів опустилася з третьої позиції на четверту. Партія отримала підтримку 8,1%, що дорівнює близько 1 млг голосів виборців.

Останньою партією, яка пройшла до парламенту, стала “Голос” Святослава Вакарчука. Вона отримала 5,82% підтримки, що дорівнює понад 850 тис.голосів.