Високий темп роботи народних депутатів під час першої сесії нової Верховної Ради пов’язаний із необхідністю ухвалити багато рішень.

“Якби ми не проголосували і не отримали 226 голосів за зняття депутатської недоторканності 29 серпня, ми б не змогли проголосувати за зняття цього, на мій погляд, ганебного явища взагалі. Це знову затягнулося б до лютого місяця, потім хтось би щось придумав, що треба ще відкласти, щось вивчити, з чимось познайомитись. Якщо українські політики говорили про це 20 років, а ми змогли це зробити за два дні, то це непоганий результат”, – заявив спікер парламенту Дмитро Разумков в ефірі ток-шоу “Право на владу”.

29 серпня відбулося перше засідання новообраної Верховної Ради. Протягом цього робочого дня парламентарі розглянули та ухвалили до 100 законопроектів.

У Верховну Раду за перший тиждень роботи внесли більше законопроектів, ніж зазвичай за місяць. Зокрема зареєстровано 387 ініціатив. Для порівняння: у січні до парламенту вносили 62 законопроекти, лютому – 115, березені – 99, квітені – 78, травені – 73, червні – 43.