Випробування технологічного сучасного робопса на території Чорнобиля провели дослідницька група Брістольського університету спільно з фахівцями Державного спеціалізованого підприємства «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» (ДСП «ЦППРВ»). Про це йдеться на сторінці Державного агентства України з управління зоною відчуження, передає сайт Хрещатик.News.

Робот-пес слідкуватиме за рівнем радіації в Зоні відчуження.

Повідомляється, що під час робіт також використовували безпілотні літальні апарати, наземні роботизовані системи, датчики-сканери для оцінки розподілу радіоактивних матеріалів на площі та в просторі (гамма-спектрометр, лідар, фотограмметрія, гіперспектральний та нейтронний датчики).

«Зокрема, проводились радіометричні та геофізичні роботи на території двох секторів пункту тимчасової локалізації радіоактивних відходів «Рудий ліс» та на територіях пунктів захоронення радіоактивних відходів «Підлісний» і «Буряківка».

За результатами проведених робіт, на ПЗРВ «Підлісний» та ПЗРВ «Буряківка» очікується отримання зображень у 3-D форматі і карти розподілу активності радіонуклідів на цій території, а також отримання зображень із ПТЛРВ «Рудий ліс» із ділянками, які мають високу потужність дози», – йдеться в повідомленні.

Ці дослідження дозволять ДСП «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» оновити карти розподілу радіаційного забруднення.

фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Нагадаємо, у Зоні відчуження запустили унікальні екскурсії на всюдиході

Читайте також:

Синоптик розповів, якою буде погода в Україні в листопаді

Найнижча явка в історії виборів: ЦВК оприлюднила відсотки по регіонам

Популярні новини зараз

Біля скверу неподалік Оболонської РДА, в кущах знайшли мертву людину

На Фастівщині попрощаються із загиблим командиром Андрієм Невгодом

На Дарницькому мосту в Києві утворилася велика яма

Вакарчук присвятив пісню кримським татарам

Показати ще